Duurzame bedrijventerreinen van de toekomst

Wateroverlast vormt een steeds groter probleem voor bedrijventerreinen. Door de klimaatverandering, is er meer kans op schade. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Hoe maken we deze terreinen aantrekkelijk en toekomstbestendig? Het antwoord ligt in innovatie: door slimme stadsdata te combineren met duurzame oplossingen zoals groene daken en slim waterbeheer, dragen we bij aan de transformatie naar groene, gezonde en duurzame werklandschappen.

We hebben al waardevolle lessen geleerd. Goede samenwerkingen zijn essentieel bij innovatie. Ook moeten de innovaties kosteneffectief zijn. Tot slot moeten we rekening houden met het beheer en onderhoud van de oplossingen. Daarnaast staan we open voor out-of-the-box oplossingen: een mix van wonen en werken kan een effectiever scenario zijn.

Onlangs heeft YES!Delft deelgenomen aan een Klimaatsafari op het bedrijventerrein Schiebroek. Samen met ondernemers, de gemeente Rotterdam, de MRDH en Provincie Zuid-Holland hebben we kansrijke plekken voor verduurzaming geïdentificeerd. Dit is een belangrijke stap voor onze aanpak en het toekomstperspectief.

Onze strategie? Think big, start fast, and small. Deze maand nog bezoeken we het terrein opnieuw om de eerste ideeën te valideren en te beginnen met de eerste experimenten en pilots.

Bent u nieuwsgierig naar het vervolg? Wilt u deel uitmaken van deze innovatieve aanpak en wellicht ook experimenteren? Neem dan contact met ons via het contactformulier op onze site. Samen kunnen we de bedrijfsterreinen binnen uw gemeente groener, duurzamer en toekomstbestendiger maken.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van ons nieuws?
Oops! Something went wrong while submitting the form.