Bezoek AI Factory aan MRDH

Afgelopen dinsdag bracht het team van de AI Factory een bezoek aan de MRDH om de MRDH bij te praten over kunstmatige intelligentie, artificial intelligence oftewel AI. Wat is het nu eigenlijk, welke toepassingen kent het én hoe werken de gemeenten ermee?

Voor de IJsselgemeenten ontwikkelde de AI Factory een chatbot speciaal voor de inwoners die al wat langer een uitkering ontvangen. Veel van hen zijn laaggeletterd of beheersen de Nederlandse taal onvoldoende. De chatbot begrijpt de vragen van de inwoner (ook met typfouten) en kan op basis daarvan zelf informatie zoeken binnen de website van de gemeente en dit in een begrijpelijk antwoord teruggeven.

Het team van de AI Factory gaat bij gemeenten langs om te kijken of een bepaald vraagstuk geschikt is om met behulp van AI op te lossen. Heb jij zelf een idee voor een vraagstuk bij een gemeente of de MRDH? Neem dan contact op via het contact formulier.

Workshop ChatGPT

Na afloop van de lunch zijn 20 collega’s aan de slag gegaan met één van de AI-tools: ChatGPT. Ook dit leverde veel inspiratie op om zelf eens te experimenteren met ChatGPT. Zo is er een verkiezingsprogramma voor een nieuwe politieke partij gemaakt, een nieuwe Strategische Agenda voor de MRDH vanaf 2027 en zijn er uiteraard leuke Sinterklaas-gedichten gemaakt voor collega’s. Vanuit iedere afdeling is er wel iemand naar deze workshop gedaan. Ben je nieuwsgierig om ook eens bij ChatGPT te gaan kijken, spreek je collega aan en hij of zij zal je zeker wegwijs kunnen maken. Wel een kleine waarschuwing: denk altijd goed na over welke data en gegevens je aan ChatGPT geeft, is deze data openbaar of niet? Hij gebruikt de data namelijk wel om te leren en misschien weer in andere antwoorden bij andere gebruikers terug te geven.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van ons nieuws?
Oops! Something went wrong while submitting the form.