AI Factory & IJsselgemeenten: Pionieren in Publieke Dienstverlening

In een tijdperk waar technologie en innovatie de toon zetten, staat de AI Factory aan de frontlinie van de transformatie binnen de publieke sector. Deze baanbrekende samenwerking tussen MRDH en YES!Delft heeft als missie het gebruik van kunstmatige intelligentie in de publieke sector te bevorderen.

Het streven? Een dynamisch platform creëren voor het experimenteren, innoveren en implementeren van AI-oplossingen, specifiek afgestemd op de unieke behoeften van de MRDH.

Een veelbelovend project van de AI Factory is de pilot met de IJsselgemeenten. Deze is gericht op het verbeteren, en begrijpelijker maken, van de dienstverlening aan burgers die een uitkering aanvragen. Veel klanten en aanvragers ervaren hindernissen in het digitale proces, vaak door een gebrek aan begrip, taalbarrières of beperkte leesvaardigheden. Diepgaande interviews met zowel de front- als backoffice van de IJsselgemeenten hebben waardevolle inzichten opgeleverd, wat essentieel is voor het ontwikkelen van een effectief AI-systeem.

De eerste versie van de chatbot voor de IJsselgemeenten, die medio november als MVP wordt getest, is met enthousiasme ontvangen. Deze chatbot biedt oplossingen zoals een virtuele tekstassistent die teksten vertaalt naar de moedertaal van de aanvrager en een spraakassistent die teksten voorleest. Bovendien is privacy gewaarborgd, aangezien de chatbot alleen gebruik maakt van publiekelijk beschikbare informatie. Fred Struik, senior medewerker intake en handhaving, verwoordde het treffend: "De samenwerking met de AI Factory heeft ons nieuwe perspectieven geboden. De potentie van AI in de publieke sector is enorm. Deze pilot is slechts het begin."

De kracht van de AI Factory gaat echter verder dan technologie alleen. Het vereist toewijding, samenwerking en co-creatie. Bent u een vooruitstrevende ambtenaar of gewoon nieuwsgierig naar de potentie van AI? Neem dan contact op met de AI Factory. Samen kunnen we de toekomst van publieke dienstverlening vormgeven!

Roy Kramer (+31647908286)

Wil je de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van ons nieuws?
Oops! Something went wrong while submitting the form.